دوره 25، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 25 شماره 4 صفحات 58-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UT.IRICSS.REC.1401.001

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi Haji T, Farajialamooti R, Pedram M, Moradi A. Mother-Child Neural Synchrony: Joint attention to reach a joint goal: A Hyper-Scanning fNIRS study. Advances in Cognitive Sciences 2024; 25 (4) :48-58
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1653-fa.html
مهدوی حاجی طاهره، فرجی الموتی رقیه، پدرام محسن، مرادی علی رضا. هم‌آوایی عصبی مادر _کودک: توجه اشتراکی برای رسیدن به یک هدف مشترک: یک مطالعه هم‌زمان طیف‌نگاری کارکردی نزدیک فروسرخ (fNIRS). تازه های علوم شناختی. 1402; 25 (4) :48-58

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1653-fa.html


1- موسسه آموزش عالی علوم شناختی
2- دانشگاه علمی کاربردی دورتموند
3- گروه مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی
4- دانشگاه خوارزمی و موسسه آموزش عالی علوم شناختی
چکیده:   (219 مشاهده)
چکیده:
مقدمه: هم‌آوایی عصبی میان‌فردی به‌عنوان "الگوهای مشابه فعالیت مغزی" بین والد و کودک، در یک‌زمان "مشخص تعریف می‌شود که با هم‌آوایی رفتاری و ارتباط موفق بین آن دو مرتبط است. افزایش هم‌آوایی عصبی والد و کودک در نواحی پیش پیشانی جلویی جانبی می‌تواند زیربنای عصبی برای تسهیل حفظ توجه اشتراکی جهت پیش‌بینی قصد و عمل طرف مقابل در بازی‌های اشتراکی را فراهم نماید.
روش کار: این پژوهش از نوع آزمایشی بدون گروه کنترل بر روی هجده زوج مادر-کودک با میانگین سنی مادران 39 سال  و میانگین سنی کودکان 8.64 سال با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج بصورت دردسترس انتخاب و در آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ایران طی سالهای 1401 و 1402 انجام شد. برای سنجش میزان هم‌آوایی عصبی مادر_کودک از ثبت هم‌زمان fNIRS در هنگام حل الگوهای مکعب‌های کهس به‌صورت انفرادی و اشتراکی استفاده شد. برای تحلیل سیگنال‌ها از ضریب همبستگی ویولت برای دو نمودار زمانی استفاده شد. برای آزمایش تحلیل‌های آماری، از زبان برنامه‌نویسی R و بسته GlmmTB برای ساخت مدل خطی تعمیم‌ یافته استفاده گردید.
یافته‌ها: فاصله ضریب همبستگی بین موقعیت بازی همکارانه و بازی انفرادی 0.0217 بوده که به لحاظ آماری معنا دار بود. این ضریب برای زوج مادر- پسر 0.0218 بوده که به لحاظ آماری معنا دار و برای زوج مادر دختر 0.0215 بوده که به لحاظ آماری معنادار، گزارش نشد.
نتایج: هم‌آوایی عصبی والد و کودک در نواحی پیش پیشانی جلویی جانبی دوطرفه در موقعیت همکاری بالاتر از موقعیت انفرادی بوده و این افزایش در زوج مادر و پسر به لحاظ آماری معنادار بود؛ اما در زوج مادر و دختر به لحاظ آماری معنادار نبود. پژوهش‌های بیشتری با نمونه‌های بزرگ‌تر و اطلاعات بیشتری از ویژگی‌های شخصیتی و موقعیتی والد کودک برای تبیین بیشتر این پدیده مفید خواهد بود.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی شناختی
دریافت: 1402/10/17 | پذیرش: 1402/12/22 | انتشار: 1403/2/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb